سازوکار تصمیم‌گیری مغز کشف شد-راهبرد معاصر
بیمار ایدزی با مصرف دارو، هم می‌تواند ازدواج کند و هم بچه‌دار شود «ایلان ماسک» تصویر ماهواره‌بر ایرانی را منتشر کرد + عکس جزییات غربالگری سلامت روان دانش‌آموزان متوسطه بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند

سازوکار تصمیم‌گیری مغز کشف شد

محققان علوم اعصاب موفق شدند سازوکاری را کشف کنند که مغز طی آن برنامه‌ریزی می‌کند و تصمیم می‌گیرد. این یافته جدید برای درمان اختلالات مغزی موثر بر تصمیم‌گیری به‌کار گرفته خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۴ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 08
کد خبر: ۲۴۴۳۰۱

به گزارش راهبرد معاصر، محققان در مطالعه‌ای جدید با نشان‌دادن فعل‌وانفعال قشر پیشین مغز و هیپوکامپ مکانیزم عصبی مربوط به «برنامه‌ریزی» را کشف کردند. این مطالعه نشان می‌دهد چگونه مغز برای هدایت تصمیمات، نتایج آتی را تصور می‌کند.


جزئیات تحقیق و یافته‌ها
هنگامی که قبل از گرفتن یک تصمیم مهم مکث می‌کنیم، ممکن است نتایج بالقوه‌ انتخاب‌های مختلفی را که می‌توانیم انجام دهیم، تصور کنیم. در حالی که این «شبیه‌سازی ذهنی» برای برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری در زندگی روزمره بسیار مهم است، تا پیش از این نحوه‌ عملکرد مغز برای انجام این کار به خوبی درک نشده بود.

 

اکنون یک تیم بین‌المللی از دانشمندان، مکانیزم‌های عصبی به کار رفته در این فرایند را کشف کرده‌اند.نتایج این مطالعه که در مجله‌ی Nature Neuroscience منتشر شده است، نشان می‌دهد که برهم‌کنش بین قشر پیشین مخ و هیپوکامپ مغز به ما امکان می‌دهد تا برای هدایت تصمیمات خود، نتایج آینده را تصور کنیم.


«قشر پیشین مخ به‌عنوان یک «شبیه‌ساز» عمل می‌کند و با استفاده از نقشه‌ شناختی ذخیره‌شده در هیپوکامپ، به‌طور ذهنی اقدامات احتمالی را آزمایش می‌کند.»؛ این توضیحاتی است که مارسلو ماتار، استادیار دانشکده‌ی روانشناسی دانشگاه نیویورک و یکی از نویسندگان مقاله، ارائه می‌دهد.

 

وی می‌افزاید: «این تحقیق مکانیزم‌های عصبی و شناختیِ برنامه‌ریزی -که جزء اصلیِ هوش انسان و حیوان است- را  روشن می‌سازد. درک عمیق‌تر این مکانیزم‌های مغزی در نهایت می‌تواند به بهبود درمان اختلالاتی که بر توانایی تصمیم‌گیری تأثیر می‌گذارند، منجر شود.»نقش هر دو قشر پیشین مخ، که در برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری به کار می‌رود و هیپوکامپ، که در شکل‌گیری و ذخیره‌حافظه نقش دارد، مدت‌هاست که شناخته شده‌اند؛ با این حال، وظایف خاص آن‌ها در تصمیم‌گیری با تأمل، که همان نوع تصمیم‌گیری است که نیازمند تفکر قبل از عمل می‌باشد، هنوز به خوبی روشن نشده بود.


این تحقیق با کشف فرآیندهای شناختی دخیل در برنامه‌ریزی، برای درمان اختلالات  مؤثر بر تصمیم‌گیری بسیار موثر خواهد بود./ فارس

ارسال نظر